Bizi Takip Edin
Eğitimcilerimiz

Dr. Berna Kömürcüoğlu

Dr.Berna Kömürcüoğlu İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir Karşıyaka Lisesinde tamamladı. 1986- 1992 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp Eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı aldı. 1993 yılında İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz ” uzmanlık eğitimine başladı ve 1997 yılında uzmanlık eğitimini tamamladı. Aynı yıl göğüs kliniğinde sınavla Başasistan olarak atandı.

2004 yılından beri özel ilgi alanı olan “akciğer kanseri” konusunda ağırlıklı olarak çalışmaya başlayan Dr.Kömürcüoğlu, bu süreçte 2004 yılında açılan İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi “Göğüs onkoloji polikliniği ve ayaktan kemoterapi ünitesi kurucusu ve sorumlu hekimi olarak görev aldı. 2014 yılında Göğüs Hastalıkları Doçenti unvanını alan Dr.Kömürcüoğlu’nun ağırlıklı olarak Akciğer kanseri, KOAH, tüberküloz ve plevral sıvılar üzerine olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış 80’nin üzerinde makalesi, kitapta bölümleri ve 100’ün üzerinde bildirisi mevcuttur. Halen İzmir Göğüs Hastanesi Dergisi editörlüğü görevine devam etmektedir.

Aktif bir TÜSAD üyesi olan Dr.Kömürcüoğlu iki dönem Akciğer Kanseri Çalışma Grubu sekreterliği, TÜSAD İzmir Şube başkanlığı yapmıştır. Halen TÜSAD Merkezi Yönetim Kurulu üyesidir. İlgi alanları akciğer kanseri, solunum yolu enfeksiyonları, hava yolu hastalıkları, KOAH ve tüberkülozdur.

Dr.Kömürcüoğlu evli ve 2 çocuk annesidir, iyi derecede İngilizce bilmektedir.


Dersleri