Bizi Takip Edin
Eğitimcilerimiz

Dr. Oğuz Köktürk

1960 yılında İstanbul’da doğdum. 1983 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdim. 1991 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimimi tamamladım. 1995 yılında aynı bölümde Y.Doç., 1996 yılında doçent, 2002 yılında ise profesör ünvanını aldım. Başkoordinatörlük, başhekim ve dekan yardımcılığı görevlerinde bulundum.

Finlandiya Turku University Hospital, Japonya Tokyo Tuberculosis Research Institute ve ABD Chicago Illinois University Hospital Sleep Center’da yurtdışı eğitimleri aldım.

1994 yılında kendi alanımızda ülkemizdeki ilk uyku laboratuvarını kurdum ve bugüne kadar çok sayıda genç arkadaşın yetişmesine öncülük ettim. Türk Uyku Araştırmaları Derneği genel sekreterliği, ikişer dönem Toraks Derneği uyku grubu başkanlığı ve paraziter akciğer hastalıkları alt çalışma grubu başkanlığı yaptım.

Ülkemiz uyku tıbbındaki gelişmeler doğrultusunda 2006 yılında Uyku Derneği’ni (Uykuder) kurdum ve iki dönem bu derneğin genel başkanlığını yaptım. 2010 yılında TÜSAD Uyku Bozuklukları Çalışma Grubunu kurmakla görevlendirildim ve iki dönem bu grubun başkanlığını yaptım.

Bilimsel ilgi alanlarım; plevra hastalıkları, uykuda solunum bozuklukları ve paraziter akciğer hastalıkları. Özel ilgi alanlarım; arkeoloji, seyahat etmek ve Türk sanat müziği.

Halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, Uyku Bozuklukları Merkezi Başkanı, Uyku Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve TÜSAD Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. Evli ve bir çocuk babasıyım.


Dersleri