Bizi Takip Edin
Eğitimcilerimiz

Dr. Mukadder Çalıkoğlu

18.04.1967 Mersin doğumlu olan Mukadder Çalıkoğlu 1990 yılı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Uzmanlık eğitimini 1993-1997 yılları arasında Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde tamamladıktan sonra Ankara Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde 1997-1999 tarihleri arasında uzman doktor olarak görev yapmıştır.

1999-2004 yılları arasında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD. da yardımcı doçent olarak eğitimine devam edip 2004 yılında Doçentlik ünvanını almış ve 2009 yılından bu yana aynı üniversite bünyesinde Profesör ünvanı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanan, çok sayıda atıf almış 80 civarında makalesi bulunmaktadır. Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulunca yapılan sınav sonucunda Board belgesi almaya hak kazanmıştır.

Avrupa Solunum Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Türk Toraks Derneği, Türk Akciğer Kanseri Derneği üyesi ve Mersin Verem Savaş Derneği 2. Başkanıdır. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu Başkanıdır.

Geçtiğimiz dönem TÜSAD Genel sekreterliği, 2 dönemdir TÜSAD Akademi ve KOAH Çalışma Grubu yürütme kurulu üyeliği yapan Mukadder Çalıkoğlu, bir dönem KOAH Çalışma Grubu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. TÜSAD bünyesinde gerçekleştirilen “Aile Hekimleri KOAH Eğitim Seminerleri” sorumluluğu yapmış ve uluslararası nitelikte gerçekleştirilen “COPSIstanbul” organizasyonlarında aktif görev almıştır. İki dönem boyunca TÜSAD KOAH Çalışma Grubunun online yayını olan “KOAH Bülten” editörlüğünü yapmıştır.


Dersleri